Calculator Ovulatie Fertilitate  calculul ovulatia, calendarul fertilitatii -  MENSTRUATIA, CICLUL MENSTRUAL

Ce este menstruatia

Menstruatia este o sangerare care se produce in vaginul fetelor sau al femeilor si care dureaza cateva zile. Aceasta incepe, de obicei, cand aveti 12 sau
13 ani dar se poate si la 8 sau la 17 ani. Ciclul menstrual va incepe atunci cand organismul este pregatit. Nu puteti nici sa-i grabiti aparitia, nici sa-l opriti.
Schimbarile au loc odata cu cresterea se numesc pubertate. In perioada pubertatii sanii vor incepe sa va creasca alaturi de parul sub brate si in zona pubiana. Vor avea loc schimbari si in organism. Desi sunteti prea tanara sa va ganditi ca ati putea avea un copil, organismul este pregatit pentru asta.

In ovarele fetelor se gasesc o multime de ovule. Cand ating varsta pubertatii, in fiecare luna ovarele elimina cate un ovul. Ovulul se deplaseaza din trompa uterina in uter. Uterul este locul unde va creste fatul, daca ovulul a fost fertilizat de sperma unui barbat.

Uterul este pregatit in fiecare luna pentru o posibila sarcina, iar invelisul sau membranos devine gros si moale. Cand organismul realizeaza ca in uter nu creste nici un fat, aceasta membrana si ovulul sunt expulzate din corp prin vagin. Aceasta este menstruatia. Nu puteti observa ovulul pentru ca este minuscul.

OVULATIA

Ce este ovulatia.  Ovulatia este eliberarea unui ovul (ou) matur din foliculul graafian in ovar. Ovulul este o celula reproductiva femeiasca. Ovulele sunt produse in ovare, trec in tuburile fallopiene, si apoi intra in uter.
Ovulatia apare la mijlocul fiecarui ciclu menstrual dar poate aparea mai devreme sub influenta unor factori negativi: depresie, malnutritie si boala.

Determinarea datei ovulatiei este importanta pentru folosirea sigura a metodei naturale de contraceptie. Pentru femeile cu ciclu menstrual regulat este posibila calcularea aproximativa a datei ovulatiei dar pentru celelalte femei este necesara folosirea unor metode aditionale de determinare a datei ovulatiei.

Exista metoda simpto-termala (de masurare a temperaturii) bine stiuta si larg raspandita. Ea este folosita pentru determinarea datei ovulatiei, pentru contraceptie, verifica daca o persoana este insarcinata, pentru diagnosticul ciclurilor menstruale in caz de infertilitate. Aceasta metoda consta din inregistrarea temperaturii corpului pentru fiecare zi a ciclului si observarea fluidului cervical (mucus) si pozitia cervixului. Unele femei pot avea sentimente speciale care preced ovulatia.

Daca vrei sa ramai insarcinata trebuie sa aiba un contact,  in perioada fertila a ciclului menstrual. Comanda programul Calmens chiar acum daca ai un ciclu neregulat sau nu stii cum sa calculezi perioada fertila.
 

Calculator  calculul ovulatie fertilitate si calendarul fertilitatii

Estimarea datei ovulatiei

Calculatorul  Ovulatie Fertilitate va ajuta sa determinati cu precizie maxima posibila momentul ovulatiei, precum si perioada

cea mai fertila a ciclului. Remarcati ca am folosit termentul "precizie maxima posibila", ceea ce este diferit de o garantie 100%. Intotdeauna exista o mica margine de eroare, dat fiind faptul ca ciclul menstrual, desi regulat la majoritatea femeilor, este totusi un fenomen complex care are variatii mai mult sau mai putin semnificative de la o luna la alta.

Acest calculator ovulatie fertilitate pleaca de la premisa ca ciclul dvs are o lungime minima de 21 de zile si maxima de 35 de zile. De fapt, majoritatea ciclurilor care nu se incadreaza in acest interval (21-35 zile) de lungime sunt anovulatorii.

Daca folositi acest calculator ovulatie fertilitate pentru a ramane insarcinata si nu reusiti dupa 6-12 luni, va recomand sa va adresati medicului de familie sau ginecolog. Este posibil sa suferiti de infertilitate. Astazi exista tratamente care permit obtinerea unei sarcini in cel putin doua treimi din cuplurile infertile.

Folositi Calculatorul  Ovulatie Fertilitate pentru a estima momentul ovulatiei si perioada fertila din ciclu.

Pentru a obtine un rezultat cât mai precis, selectati ziua si luna corespunzatoare primei zile a ultimelor trei cicluri. Daca nu va amintiti aceste trei date, selectati doar prima zi a ultimului ciclu menstrual.

Calculatorul  Ovulatie Fertilitate
este important sa retineti ca aceasta este doar o estimare - exista o sumedenie de factori care pot influenta ciclul menstrual, nivelurile hormonale, etc. Ca exemplu, viabilitatea ovulului dupa momentul ovulatiei este, in medie, de circa 12 ore. Prin contrast, viabilitatea spermatozoizilor este, in medie, 3-5 zile. Pornind de la aceste date, este posibil ca sarcina sa nu se produca desi actul sexual a avut loc in timpul perioadei fertile dar dincolo de cele 12 ore de viabilitate a ovulului. Invers, o femeie poate ramane insarcinata in unele situatii chiar daca actul sexual s-a produs inainte de inceperea perioadei fertile, in cazul in care spermatozoizii raman viabili pana in momentul ovulatiei.

Dincolo de aceste variatii, insa, acest calculator ovulatie fertilitate este una din metodele cele mai precise de estimare a perioadei fertile fara folosirea testelor de depistare a ovulatiei sau alte metode mai avansate.


O varianta mai complicata de Calculator Ovulatie FertilitatePrima zi a ultimei menstruatii :
 
Considerând durata medie a ciclului menstrual 28 de zile, penultima dvs. menstruatie a avut loc in data de: (daca acest lucru nu este corect in cazul dvs., si daca cunoasteti data exacta a penultimei menstruatii, modificati data calculata automat)
Data penultimei menstruatii:
 
Pentru un rezultat si mai precis, treceti si data ante-penultimei menstruatii: (daca cunoasteti data exacta a ante-penultimei menstruatii, modificati data calculata automat)
Data ante-penultimei menstruatii:
(cu aproximativ 3 luni in urma)
 

Ciclul dvs. menstrual dureaza aproximativ:   zile
Data urmatoarei menstruatii ar trebui sa fie ( luna/ziua/anul):    
Intervalul de fertilitate:

FERTILITATE CRESCUTA

OVULATIE

Începutul perioadei
de fertilitate
semnificativa

Sfârsitul perioadei
de fertilitate
semnificativaATENTIE: Acest calculator ovulatie fertilitate nu poate si nu trebuie sa fie folosit ca metoda exclusiva de control al nasterilor. Scopul lui este sa va ajute sa cunoasteti mai bine ciclul dvs. menstrual.


Nota Importanta: Ca raspuns la deja multiplele intrebari postate in casuta de dialog de mai jos de persoane care se confrunta cu dificultatea de a avea copii, va invit sa cititi o pagina dedicata infertilitatii la care lucrez de o bucata de vreme. Din lipsa de timp, pagina continue sa fie in lucru, dar sper sa o finalizez in curand.  

Sau o varianta mai simpla de Calculator Ovulatie Fertilitate

 

Calculator Ovulatie Fertilitate

Cand a fost prima zi a ultimei perioade menstruale?

     
Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau
Data ovulatiei este:
Zile fertile:

 


 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home]] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2014 Toate drepturile rezervate.